ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ:

MALTEZ PARADISE ΣΗΜΑΙΝΕΙ: 1) 20 χρόνια νόμιμης λειτουργίας (ΔΟΥ Ελευσίνας). 2) Ολοκληρωμένες σπουδές στη σχολή εκπαιδευτών BOSS. 3) Άδεια εκτροφής από τον ΚΟΕ. 4) Κατοχυρωμένη επωνυμία παγκοσμίως από την FCI. 5) Πιστοποίηση από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείο Δημ .Τάξης στην ανάλυση και αντιμετώπιση κινδύνων. 6) Άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας. 7) Εκπαιδευτήριο συνολικής επιφάνειας 1.400μ με άριστη υλικοτεχνική υποδομή και επόπτη κτηνίατρο. 8)Βοηθητικό προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε η εκπαίδευση του σκύλου σας να γίνεται με σκήνοθετημένα περιστατικά σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες ή του χώρου σας. 9) Στίβο καταδίωξης υπόπτου οπου ο σκύλος μαθαίνει την διέλευση πάσης φύσεως εμποδίων ή αντιμετωπίζει τις φοβίες του ή κοινωνικοποείται, ανάλογα με την περίπτωση. 10) Πρόγραμμα 14 εντολών στην βασική υπακοή! 11) Παρουσίες σε τηλεόραση και ραδιοφωνο (ΝΕΡΙΤ & ΑLPHA) 12) Αρθρα στον ειδικό τύπο! (περιοδικό "Ασφάλεια & Προστασία, Σκύλος και Γάτα).ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, ΠΑΝΣΙΟΝ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΩΝ (μπάνιο χτένισμα κλπ) & πρατήριο ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΗ ΣΚΥΛΩΝ.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ

      Οι σκύλοι φύλαξης είναι φυλές μεσαίου και μεγάλου ή πολύ μεγάλου μεγέθους.  Για τον λόγο αυτό μπορεί παρουσιάσουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που καλό θα είναι να τα γνωρίζετε και να λάβετε τα μέτρα σας.

         Διαβάστε λοιπον προσεκτικά παρακάτω.

 

 

Η Δυσπλασία του Ισχίου

του Χαράλαμπου Ι. Χαραλαμπίδη

Κτηνίατρου, Χειρούργου/Ορθοπαιδικού

Η δυσπλασια του ισχίου είναι η προοδευτική εκφύλιση και παραμόρφωση των αρθρώσεων του ισχίου και μπορεί να εμφανιστεί και στα δυο πόδια, χωρίς όμως να είναι αυτός υποχρεωτικά ο κανόνας. Η κληρονομική αυτή πάθηση εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε μεγαλόσωμες και γιγαντόσωμες φυλές σκύλων.
Σε σοβαρές καταστάσεις, κουτάβια αρχίζουν να δείχνουν σημάδια πόνου και δυσφορίας ακόμα και από την ηλικία των 5 μηνών. Η κατάσταση χειροτερεύει ραγδαία σε σημείο που ακόμα και απλές καθημερινές βόλτες να είναι επώδυνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις δυσπλασίας, τα συμπτώματα εμφανίζονται από τη μέση ηλικία του σκύλου και αργότερα.
Περιγραφή
ΑκτινογραφίαΣε μια φυσιολογική περίπτωση (σχήμα 1 ), η άρθρωση που ενώνει το πόδι με τη λεκάνη και κατά επέκταση με το σώμα, μέσω της κεφαλής του μηριαίου από τη μία και της κοτύλης από την άλλη, εφαρμόζει τέλεια μέσα στην κοιλότητα που σχηματίζει η κοτύλη. Οι επιφάνειες είναι λείες οπότε και η κίνηση κατά τη βάδιση, το τρέξιμο και το παιχνίδι του σκύλου είναι αβίαστη.
Στο σκύλο με δυσπλασία σκύλο (σχήμα 2/ακτινογραφία) η κοτύλη είναι τις περισσότερες φορές ρηχή, η κεφαλή του μηριαίου δεν εφαρμόζει καθόλου καλά, οπότε δημιουργείται σοβαρή και διαρκής φλεγμονή, με αποτέλεσμα οι αρθρικές επιφάνειες να τρίβονται μεταξύ τους και ο πόνος να είναι ισχυρός.
Η δυσπλασία του ισχίουΗ δυσπλασία του ισχίου

Συμπτώματα

 • Ο σκύλος τρέχει με το «τρέξιμο λαγού» (και τα δύο πισω ποδαρακια μαζί).
 • Ξεκουράζεται μπρούμυτα με τα πίσω πόδια του σε έκταση όπως τα πόδια του βατράχου.
 • Αρνείται να κάνει κινήσεις που απαιτούν πλήρη έκταση των πίσω άκρων. (να σηκωθεί στα πίσω πόδια).
 • Μπορεί ο σκύλος να δείξει δυσκολία στη βάδιση και πόνο μετά απο εντατική άσκηση ή το πρωι όταν σηκώνεται απο τον ύπνο.
 • Μερικοί σκύλοι κουτσαίνουν και μειώνουν τα επίπεδα δραστηριότητας.
 • Καθώς η πάθηση εξελίσσεται, οι μύς του μηρου και των γλουτών χάνουν τον τόνο τους και ο σκύλος αρχίζει να σηκώνεται με δυσκολία.
 • Πολλοί ιδιοκτήτες συνδυάζουν την κατάσταση με την αύξηση της ηλικίας του σκύλου τους όμως οταν γίνει διάγνωση απο το γιατρό και αρχίσει αγωγή οστεοαρθρίτιδας τότε με έκπληξη διαπιστώνουν οτι ο σκύλος τους αποκτά ξανα ενδιαφέρον για τη ζωή και χαίρεται πάλι το παιχνίδι.
Ελέγξατε τον σκύλο σας για δυσπλασία του ισχίου όταν ανήκει σε φυλή με προδιάθεση (μεγαλόσωμη φυλή)-Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία αυξάνει τις πιθανότητες να βελτιωθεί στο μέγιστο δυνατόν η κατάσταση του ισχίου.

 

 

Διάταση Στροφή Στομάχου – Πώς ο ιδιοκτήτης μπορεί να βοηθήσει

Η στροφή στομάχου είναι μία κατάσταση απειλητική για την ζωή του σκύλου με πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας (το 10- 60% των ζώων που φθάνουν στον κτηνίατρο καταλήγουν). Αφορά στα ενήλικα, μεγαλόσωμα σκυλιά με βαθύ θώρακα όπως τα Γερμανικά Ποιμενικά, οι Μεγάλοι Δανοί, τα St. Poodle, τα Bull Mastiff αλλά και τα ημίαιμα. Παρατηρείται επίσης σε σκύλους φυλής Pointer. (αφορά όλους τους σκύλους τελικού βάρους άνω των 20 κιλών)
Οι ιδιοκτήτες αυτών των σκύλων πρέπει να είναι ενήμεροι για την κατάσταση καθώς η έγκαιρη διάγνωση από τους ίδιους μπορεί να σώσει κυριολεκτικά την ζωή του ζώου τους.
Η διάταση- συστροφή προκαλείται από την συγκέντρωση αέρα και υγρού μέσα στο στομάχι. Το στομάχι διογκώνεται και στρίβει γύρω από τον άξονά του με αποτέλεσμα να κλείνει και η είσοδος- οισοφάγος και η έξοδος- πυλωρός. Αυτό οδηγεί στην συνεχόμενη διάταση του οργάνου μέχρι του σημείου που οι ιστοί δεν αντέχουν άλλο και ο οργανισμός καταρρέει. Το χρονικό διάστημα από την συστροφή μέχρι την κατάρρευση (shock) είναι κάποιες ώρες και η έκβαση της κατάστασης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από το πόσο νωρίς θα φτάσει ο σκύλος στο γιατρό.

gdv
Πλάγια ακτινογραφία κοιλίας σκύλου με διάταση και στροφή στομάχου

H συστροφή συμβαίνει πάντα μετά το γεύμα και το κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ένα ανήμπορο ζώο με μία πρησμένη κοιλιά. Οι ιδιοκτήτες βλέπουν το ζώο τους που πριν μερικές ώρες ήταν μια χαρά, να έχει φοβισμένο βλέμμα, δυσκολία στην μετακίνηση, να προσπαθεί να κάνει εμετό χωρίς να τα καταφέρνει και με την πάροδο του χρόνου να έχει όλο και μεγαλύτερη δυσκολία στην αναπνοή, όλο και μεγαλύτερη κοιλιά.
Όταν ο ιδιοκτήτης συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να ειδοποιήσει τον γιατρό του και μετά να μεθοδεύσει την μεταφορά του σκύλου του στο κτηνιατρείο.
Πρόληψη
 1. Ταΐζουμε τα μεγαλόσωμα σκυλιά 2 φορές την ημέρα έτσι ώστε να έχουμε μικρότερο γεύμα.
 2. Μετά το γεύμα ακολουθεί ανάπαυση 2-4 ώρες γιατί το τρέξιμο και τα άλματα με γεμάτο στομάχι προδιαθέτουν στην συστροφή.
 3. Δεν ταΐζουμε πολύ αργά το βράδυ γιατί όταν ο σκύλος μας πάθει την στροφή εμείς θα κοιμόμαστε.
 4. Γαστροπηξία, μία χειρουργική επέμβαση που καθηλώνει το στομάχι στο κοιλιακό τοίχωμα και δεν του επιτρέπει να στρίψει. 
     5.    Δεν ταίζουμε τον σκύλο και ξεκινάμε εκπαίδευση ή έντονο παιχνίδι.