ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ:

MALTEZ PARADISE ΣΗΜΑΙΝΕΙ: 1) 15 χρόνια νόμιμης λειτουργίας (ΔΟΥ Ελευσίνας). 2) Ολοκληρωμένες σπουδές στη σχολή BOSS. 3) Άδεια εκτροφής από τον ΚΟΕ. 4) Κατοχυρωμένη επωνυμία παγκοσμίως από την FCI. 5) Πιστοποίηση από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείο Δημ .Τάξης στην ανάλυση και αντιμετώπιση κινδύνων. 6) Άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας. 7) Εκπαιδευτήριο συνολικής επιφάνειας 1.400μ με άριστη υλικοτεχνική υποδομή και επόπτη κτηνίατρο. 8)Βοηθητικό προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε η εκπαίδευση του σκύλου σας να γίνεται με σκήνοθετημένα περιστατικά σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες ή του χώρου σας. 9) Στίβο καταδίωξης υπόπτου οπου ο σκύλος μαθαίνει την διέλευση πάσης φύσεως εμποδίων ή αντιμετωπίζει τις φοβίες του ή κοινωνικοποείται, ανάλογα με την περίπτωση. 10) Πρόγραμμα 14 εντολών στην βασική υπακοή! 11) Παρουσίες σε τηλεόραση και ραδιοφωνο (ΝΕΡΙΤ & ΑLPHA) 12) Αρθρα στον ειδικό τύπο! (περιοδικό "Ασφάλεια & Προστασία, Σκύλος και Γάτα).ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, ΠΑΝΣΙΟΝ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΩΝ (μπάνιο χτένισμα κλπ) & πρατήριο ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΗ ΣΚΥΛΩΝ.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ         

          Ο σκύλος φύλακας είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη έννοια πάνω στο θέμα των σκύλων γενικά. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως ένας σκύλος ο οποίος γαβγίζει ακατάπαυστα και αντιδρά αρνητικά σε κάθε ανθρώπινη παρουσία είναι και ο σκύλος φύλακας. Μάλιστα όσο πιο αρνητική η αντίδραση του σκύλου στην ανθρώπινη παρουσία τόσο πιο μεγάλη η ικανοποίηση του ιδιοκτήτη και ο κομπασμός! "Μόνο εμένα δέχεται" λένε με καμάρι,"κοίτα πως κάνει μόλις δει ξένο" λένε....Όλα αυτά βέβαια πολύ απέχουν από ένα πραγματικό σκύλο φύλακα.

        Γιαυτό βέβαια όταν κοπεί η αλυσίδα(εννοείτε ότι τον έχουν μόνιμα δεμένο....να αγριέψει!!!) τότε οι δαγκωνιες πέφτουν σύννεφο σε όποιον βρουν μπροστά τους και...πω! πω! τι πάθαμε!!!!! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τέτοια σκυλιά έχουν δαγκώσει και τα αφεντικά τους. Σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα άξιο θαυμασμού ούτε αυτό καθιστά τον σκύλο άξιο φύλακα, αν ήταν άνθρωπος πιστεύω ότι θα τον είχαμε κλείσει σε ίδρυμα!

        Βέβαια πίσω από όλα αυτά κρύβονται και οι "μέθοδοι" που χρησιμοποιούν είτε οι ιδιοκτήτες "που ξέρουν" είτε "εκπαιδευτές" που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο. Τελικός αποδέκτης όλων αυτών των "τεχνικών" είναι ο σκύλος ο οποίος γίνεται νευρικός και φοβικός και ενώ ο ιδιοκτήτης καμαρώνει για τον σκύλο του που...."λυσάει" όταν δει άνθρωπο, στην πραγματικότητα ο σκύλος αυτός φοβάται και τον ίσκιο του!!

        Kάποια σκυλάκια από την ηλικία των 6 μηνών περίπου θα βγάλει τα πρώτα ένστικτα φύλαξης που "ερασιτεχνικά" τελείος μπορεί να αφορούν το κύπελο με το φαγητό του η την προστασία των παιχνιδιών του. Εκεί κάπου θα έρθει και ο "ειδικός" ο οποίος κουνόντας το πανάκι θα βγάλει το πόρισμα ότι ο σκύλος αυτός θα γίνει κορυφαίος φύλακας!

        Εάν πραγματικά θέλετε έναν σκύλο φύλακα βρείτε επαγγελματία εκπαιδευτή ο οποίος ειδικεύεται σε αυτά τα προγράμματα , δείτε δουλειές του και ρωτήστε γιαυτόν.

       Καλό θα ηταν πρώτα να βρείτε τον εκπαιδευτή σας και κατόπιν συζητήσεως να αποφασίσετε για το είδος και ίσως για τον αριθμό των σκύλων που χρειάζεστε στο χώρο Όπως όλα τα σκυλιά δεν γίνονται φύλακες έτσι δεν "δουλεύουν" και όλα το ίδιο.

       Πχ τα λυκοειδή δουλεύουν περισσότερο σαν συναγερμοί, ειδοποιούν για τον κίνδυνο, ενώ κάποιες άλλες φυλές....λύνουν το πρόβλημα! Πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, π.χ δεν θα βάλουμε ενα Mπόξερ στο βουνό και στο χιόνι (είναι κοντότριχο & ευαίσθητο στο κρύο) ας βάλουμε ένα Βέλγικο λυκόσκυλο κλπ κλπ. Πρέπει να γίνει μελέτη του χώρου ώστε να εκτιμηθεί σωστά ο αριθμός των σκύλων (σε 5 στρέμματα πχ δεν φτάνει 1 σκυλος) και οι ιδιαιτερες ικανοτητες τους (πχ ταχύτητα αντίδρασης).

      Αν όλα αυτά εκτιμηθούν σωστά τότε είναι ώρα να συζητήσετε με τον εκπαιδευτή σας για τις φυλες που σας αρέσουν και αφού ακούσετε την άποψη του μετά πηγαίνετε μαζι να δείτε γέννες φυλών φύλαξης απο κοντά και να σας διαλέξει εκείνος το κουτάβι που κάνει για φύλακας.

     Στην πραγματικότητα δεν θα διαλέξει το κουτάβι που θα γίνει καλός φύλακας αλλά θα σας γλιτώσει από το κουτάβι που δεν θα γίνει φύλακας με τίποτα. Η οριστική απόφαση για το αν και κατα πόσο ένας σκύλος μπορεί να γίνει φύλακας θα "βγει" περίπου στον 12-14 μηνα. Γιαυτό ακριβώς πρέπει να εμπιστευτείτε το έμπειρο μάτι (και τις γνώσεις) του ειδικού και όχι τον φίλο που...ξέρει!

    Οι εκπαιδευτές ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ φύλακες, ψάχνουμε σκύλους που έχουν το ένστικτο και τους το καλλιεργούμε. Αν δεν το έχουν δεν μπορούμε να τους το βγάλουμε, αυτό είναι αγρίεμα που κάνουν κάποιοι και οδηγεί σε επικίνδυνους σκύλους. Δεν γίνονται όλα τα σκυλιά φύλακες επειδή είναι κάποιας φυλής.

    Η διαδικασία εκπαίδευσης σκύλων φύλαξης (όπως και όλα μας τα προγράμματα) δεν έχει καμία σχέση με βία, εξαναγκασμό,στερήσεις κλπ. Η βάση της εκπαίδευσης μας ειναι η "σκηνοθεσία" περιστατικών στα οποία ο σκύλος συμμετέχει παίζοντας, ενθαρύνοντας εμείς τη σωστή "λειτουργία" και διορθώνοντας τα όποια λάθη.

   Ανάλογα το είδος της εκπαίδευσης του θα μάθει που και πότε επιτίθεται, εγκλωβισμό υπόπτου, αφοπλισμό, έρευνα χώρου ευθύνης κατόπιν εντολής, ενημέρωση του ιδιοκτήτη για παρουσία υπόπτου, συνοδεία επισκεπτών, αμυνα σκύλου και πολλά άλλα. Όλα αυτά διασκεδάζοντας με αυτό που κάνει και χωρίς να βασανίζεται.

   Να επισημάνω εδώ πως ο σκύλος πρωτού κάνει την εκπαίδευση φυλακα θα έχει κάνει οπωσδήποτε ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ (14 εντολές στο δικό μας πρόγραμμα) και εκπαίδευση ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΡΟΦΗΣ. (φόλα)

       Απαλλαγμένος λοιπόν ο σκύλος από όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς, υπάκουος και συνεργάσιμος με τον χειριστή του(ιδιοκτήτη) με αυξημένη κριτική ικανότητα σε θέματα φυλαξης και έχοντας μάθει να εκτελει 14 εντολες γινεται ενας ισορροπημένος σκύλος που "χωρά" παντού και απέχει πολύ απο τους γνωστούς...εγκληματίες.

       Δουλειά μου είναι να εκπαιδεύω τέτοιους σκύλους, κοινωνικούς και φιλικούς κατά τα άλλα, χωρίς όμως υποχωρήσεις όταν απειλείται η οικογένεια ή η περιουσία του ιδιοκτήτη,ή το άτομο που συνοδεύουν!

      Aφού λοιπόν ο σκύλος θα έχει περάσει το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης φύλακα θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει περιστατικά και καταστάσεις στις οποίες θα μπορεί να επέμβει και να αντιμετωπίσει μόνος του η κατόπιν εντολών. Σε πιο προχωρημένα στάδια εκπαίδευσης φυλακα προσθέτουμε επιπλέον επιλογές για τον ιδιοκτήτη ανάλογα με τις ανάγκες του.

     Συνάρτηση των δυνατοτήτων του σκύλου και σε πιο επίπεδο μπορεί να φτάσει μπορούμε να ασφαλίσουμε πολυ ικανοποιητικά έναν χώρο και να αποτρέψουμε την εισβολή κάθε ανεπιθύμητου. Όσον αφορά τις τακτικές που θέλουν κάποιους να ρίχνουν σπρέυ, φολες, γλυκα κλπ στον σκύλο προκειμένου να τον εξουδετερώσουν υπάρχει ειδική μέριμνα για όλα!