Απλές, πολύ απλές αλλά βασικές αρχές ασφαλείας.


 

      Επειδή οι καθημερινοί άνθρωποι που δεν έχουν γνώσεις σε θέματα ασφάλειας πελαγώνουν και δεν ξέρουν πως να θωρακισουν τον χώρο τους  και να προστατέψουν την ζωη τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα προσπαθήσουμε να σας τα βάλουμε σε μια σειρά.

        Να θυμάστε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό δεν είναι να τα βάλω με τον κακοποιό αλλά να τον αποφύγω. Και η διαφυγή από το σημείο είναι άμυνα. Να ξέρετε πως στις βίλες με φρουρά πάντα υπάρχει σχέδιο διαφυγής (ή πρέπει να υπάρχει) και αυτό μην σας κάνει εντύπωση.

      Πάντα οι φρουρές των "στόχων" σε ανοιχτό η κλειστό χώρο έχουν την εκπαίδευση και το σενάριο να "εξαφανίσουν τον στόχο" σε μηδέν χρόνο. Δεν ρίχνουν το βάρος στη "μάχη" πάρα μόνο όσο χρειάζεται και αν χρειάζεται ώστε να απομακρυνθεί ο στόχος με ασφάλεια.

      Σκοπός δεν είναι να τιμωρήσουμε τον κακοποιό επί τόπου αλλά να σώσουμε όποιους αγαπάμε η όποιον μας πληρώνει για την δουλειά αυτή (αν είμαστε επαγγελματίες)

      Το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η καθυστέρηση του κακοποιού γιατί όπως πολλές φορές έχουμε πει, τίποτα δεν είναι απαραβίαστο η απροσπέλαστο.        

       Τρίτο σημείο είναι να καλέσουμε βοήθεια (ενισχύσεις κατά άλλη έννοια)

        Τέταρτο σημείο είναι να εφαρμόσουμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο θα πρέπει να έχουμε εκπονήσει από πριν. Ναι ακόμα και αν πρόκειται για ενα απλό καθημερινό σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.  Είναι πολύ σημαντικό να φέρουμε στο μυαλό μας τι πιθανόν να συμβεί και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Τι θα κάνω εάν.....γνωστό και ως what if....για τους επαγγελματίες του χώρου.  Το σχέδιο αυτό πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά και να γίνονται πρόβες.

       Για τους απλούς πολίτες το βάρος δεν πρέπει να πέφτει στην συμπλοκή με λύσεις του τύπου θα πάρω όπλο, θα πάω γυμναστήριο κλπ.

     Ο αιφνιδιασμός που είναι το υπεροπλο των κακοποιών δεν αντιμετωπιζεται με αυτούς τους τρόπους που είναι και παράνομοι.

     Αν πρόκειται για ένα απλό σπίτι ή επαγγελματικό χώρο φροντίστε να τους κάνετε το έργο τους όσο πιο δύσκολο γίνεται με μέτρα ασφάλειας ώστε να κερδίσετε χρόνο και να καλέσετε βοήθεια ή να φύγετε.