ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΑΜΥΝΑΣ.

Η ΜΑLTEZ PARADISE είναι μία νόμιμη επιχείρηση εκπαίδευσης σκύλων και στεγάζεται σ ένα χώρο 2000τμ στον Ασπρόπυργο Αττικής. Υπερκαλύπτει τις υγειονομικές διατάξεις και κανόνες ασφαλείας της χώρας μας και της Ε.Ε. Στόχος σε κάθε εκπαίδευση είναι πάντα το άριστο αποτέλεσμα και η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον πελάτη μας.Δεν είναι οι σπουδές πάνω στη δουλειά μας που έχουμε κάνει. (Σχολή BOSS). Δεν είναι τα πολλά άρθρα σε περιοδικά που έχουμε γράψει. (Σκύλος & Γάτα - Άμυνα & Προστασία) κ.α . Δεν είναι οι παρουσίες μας στα μέσα ενημέρωσης (ΝΕΡΙΤ, ράδιο ALPHA 989). Δεν είναι οι πολλές πιστοποιήσεις που έχουμε σε θέματα ασφάλειας (ΕΚΕΠΕΕ & ΚΕΜΕΑ) Δεν είναι τα σεμινάρια με ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της Ε.Α που έχουμε κάνει. Δεν είναι ότι η σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από την FCI (Διεθνής κυνολογική ομοσπονδία). Δεν είναι η άδεια εκτροφής που διαθέτουμε από τον ΚΟΕ. (GR081/08) Είναι η αγάπη και το μεράκι για τη δουλειά μας που εγγυώνται το άριστο αποτέλεσμα στην εκπαίδευση του σκύλου σας. Και κάτι σημαντικό: ότι θα δείτε σε αυτό το blog υπάρχει και στη πραγματικότητα.....


Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΚΙΤΑ


ΔΕΞΙΑ: Ο ταφος του καθηγητη και του γνωστου Ακιτα το οποιο 
περιμενε το αφεντικο στο σταθμο
 του τρενου επι χρονια αν και εκεινος ειχε πεθανει!


Γενική εμφάνιση του ΑΚΙΤΑ. Ως ένα ισχυρό, ατρόμητο και περήφανο σκυλί, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΙΣΤΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ, ΕΞΥΠΝΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ. Τα ΑΚΙΤΑ έχουν γίνει θρύλος για την πίστη και την αφοσίωση που έχουν δείξει προς τους ιδιοκτήτες τους. Το ΑΚΙΤΑ είναι ένα σκυλί φρουράς. Το ΑΚΙΤΑ δεν είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους, αλλά έχει για πολύ καλά ανεπτυγμένη φύλαξη και ένα προστατευτικό ένστικτο. Η πίστη και η αφοσίωση που επιδεικνύονται απο ένα ΑΚΙΤΑ είναι φαινομενικές.
Ώς κουτάβι, το ΑΚΙΤΑ μοιάζει με ένα μαλλιαρό αρκουδάκι. Το αρκουδίσιο κεφάλι του και η παχιά ουρά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ράτσας, αλλά και τα άπειρα χρώματα και σχέδια καθιστούν αυτό το σκύλο μοναδικό. Μέσα στο τεράστιο αρκουδόμορφο κεφάλι του υπάρχει ένα εξαιρετικά ευφυές μυαλό. Το ΑΚΙΤΑ έχει μια εσωτερική ικανότητα να σκέπτεται απο μόνο του, και ένα πολύ ανεξάρτητο χαρακτήρα. Το ΑΚΙΤΑ μαθαίνει γρήγορα και βαριέται εύκολα.

Υπέροχοι Σύντροφοι. Η ζωή με ένα ΑΚΙΤΑ σύντροφο είναι σπάνια πληκτική. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, γεμάτη από τρυφερότητα διασκέδαση και εκπλήξεις. Τα ΑΚΙΤΑ και τα παιδία μπορούν να αναπτύξουν μια θαυμάσια σχέση. Τα κουτάβια αυτής της ράτσας που ανατρέφονται μαζί με τα παιδιά είναι συνήθως καλά μαζί τους.

Κοινωνικοποίηση είναι το κλειδί για ένα ΑΚΙΤΑ. Η κοινωνικοποίηση του ΑΚΙΤΑ απο πολύ μικρή ηλικία, είναι ότι πιο βασικό για να τον καταστήσετε έναν ολοκληρωμένο όλο εμπιστοσύνη σύντροφο και φύλακα σκύλο. Το ΑΚΙΤΑ ανθεί πλάι στην συντροφία του ανθρώπου και θα πρέπει να είναι μέλος του σπιιτικού σας και όχι απλώς ένας σκύλος παρατημένος στην αυλή αγνοημένος.

Είναι το αμερικάνικο ακίτα, που μοιάζει με αρκούδα και οι άνθρωποι εκεί στην Ιαπωνία απο όπου κατάγεται, συνήθως το χρησιμοποιούν για το κυνήγι της αρκούδας και την φύλαξη της οικογένειας.  (ΠΗΓΗ:Akitas Land)
            

Ιστορία

Η καταγωγή  του υπολογίζεται στο 1600 και προέρχεται από την Ιαπωνία. Αναφέρεται ως Akita Inu, ενώ υπάρχει και το Αμερικανικό Akita, που κάποιοι εκτροφείς θέλουν να το διαφοροποιήσουν ως φυλή.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 60 -71 εκ.
Βάρος: 34-50 κ
Χρώμα τριχώματος: Υπάρχουν αρκετοί επιτρεπτοί χρωματισμοί όπως κόκκινο, πυρόξανθο, ολόλευκο, γκρίζο ή καφέ. Σε όλους τους χρωματισμούς, εκτός από το λευκό, επιβάλλεται να υπάρχει μια υπόλευκη τούφα στα μάγουλα, στο λαιμό, στο στήθος, στο σώμα και στην ουρά. Το τρίχωμα έχει δύο στρώματα, ένα μικρό πυκνό εσωτερικό στρώμα και ένα παχύ εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο, τα σκυλιά προστατεύονται πολύ καλά και από το νερό και από το κρύο. Το τρίχωμα απαιτεί συχνή περιποίηση.

Χαρακτήρας

Τα Akita  είναι σκυλιά με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ο ιδιοκτήτης τους θα πρέπει να είναι έμπειρος στη φροντίδα σκύλων και θα πρέπει να τα κοινωνικοποιήσει ώστε να αποφύγει την ανεπιθύμητη επιθετικότητα. Χωρίς προσοχή, αναπτύσσουν προβλήματα συμπεριφοράς, λόγω πλήξης. Εξ αιτίας της  κυρίαρχης συμπεριφοράς, μπορεί να γίνουν επιθετικά προς άλλους σκύλους. Είναι καλοί φύλακες και δεν πειράζουν τα μικρά παιδιά της οικογένειας. Θέλουν όμως προσοχή, όταν πρόκειται για ξένους έστω και αν είναι μικρά παιδιά. Απαιτούν ήπια αλλά συχνή άσκηση. Εκπαιδεύονται λίγο δυσκολότερα από το μέσο όρο, γιατί είναι πεισματάρικα. Είναι έξυπνα και θα επαναλάβουν μια άσκηση, όταν αντιληφθούν ότι έχει νόημα να την επαναλάβουν.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι καρκίνος(25%), μυοσκελετικά προβλήματα(15%), καρδιαγγειακά προβλήματα (15%), αυτοάνοσα νοσήματα (7%) (πηγη: pets and vets.gr)